Kenyataan yang dikeluarkan oleh sebuah badan analisa yang ditaja Rejim DAPigs Pulau Pinang memberikan gambaran jelas seolah – olah PKR lebih baik dari PPBM dikawasan Melayu.

Melalui kenyataan yang dibuat, rayuan PPBM kepada pengundi tidak bermakna parti itu harus menjadi pilihan dan mampu untuk menarik perhatian dikawasan yang majoritinya Melayu.

“Malah, jika PPBM bertanding terlalu banyak kerusi, ia akan menakutkan pengundi yang menganggapnya sebagai satu lagi UMNO,” katanya.

“Dan tidak masuk akal bagi penyandangnya mengosongkan kerusi untuk sekutu mereka. Ia jarang sekali berlaku,” jelas kenyataan tersebut.

Pada Pilihan Raya Umum ke-14 yang bakal diadakan tidak lama lagi, PKR sudah pasti akan mempertahankan kubu kuatnya di Permatang Pauh serta kerusi majoriti Melayu di Nibong Tebal dan Bayan Baru.

Parti reformasi itu juga akan bertanding di Balik Pulau, yang dimenangi oleh Barisan Nasional dalam PRU yang lalu sementara PPBM pula hanya akan bertanding di Tasek Gelugor.

Dalam kenyataan itu juga, penganalisa upahan DAPigs menganggap PKR sudah mantap di Pulau Pinang dimana ianya juga merupakan negeri kelahiran Si Ketua Penipu itu sebelum ini.

Ahad lalu, Pakatan Haprak mengumumkan PPBM akan bertanding di 52 kerusi Parlimen di Semenanjung Malaysia, manakala PKR 51 kerusi, DAPigs 35 kerusi dan PAN hanya mendapat 27 kerusi.

Konvensyen Pakatan Haprak itu juga turut mengumumkan nama Pengerusi PPBM, Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri, sementara mencari jalan membebaskan Si Ketua Penipi itu untuk membolehkannya kembali aktif politik dan mengambil alih jawatan itu tersebut!!!
Source link

admin

No Comments

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: