NDRC Dan Samsung Bakal Menandatangani Memorandum Untuk Menstabilkan Harga DRAM – Amanz


Terdapat beberapa masalah yang kini sedang membelenggu para pembina komputer hari ini. Diantaranya termasuklah kerentanan sekuriti pada CPU komputer, kekurangan kad grafik di pasaran dan juga harga memori DDR3 dan DDR4 yang semakin mahal.

Harga DRAM (Dynamic Random Access Memory) dilihat naik secara mendadak selama beberapa tahun, menjadikan RAM komputer diantara komponen yang termahal untuk dibeli walaupun dibandingkan dengan papan induk dan kad grafik sekarang. Nampaknya beberapa langkah sedang diambil untuk menstabilkan harga komponen-komponen tersebut.

National Development and Reform Commission (NDRC), sebuah agensi pengurusan makroekonomi dari China dan Samsung dikatakan bakal menandatangani sebuah memorandum persefahaman bersama untuk meningkatkan pengeluaran DRAM di kilang-kilang China, dan secara langsung, membuatkannya lebih murah.

China merupakan pengimport nombor satu komponen DRAM di dunia, dan kebarangkalian besar bahawa NDRC mahu Samsung menandatangani memorandum ini untuk memudahkan syarikat-syarikat elektronik China untuk mendapatkan akses kepada DRAM yang lebih murah dengan lebih cepat.

Harga tinggi DRAM boleh dikaitkan kepada syarikat-syarikat yang mengawal pengeluarannya, dan dengan persefahaman ini, diharap harga RAM bakal menjadi lebih rendah dan stabil tidak lama lagi apabila memorandum tersebut dimeterai.



Source link

read more

MyCC Signs Corruption-free Pledge | Merdeka Online


MYCC

MO,5/2/2018, KUALA LUMPUR, — The Malaysia Competition Commission (MyCC) signed the Corruption-Free Pledge (IBR), aimed at preventing its officers from involving in corruption and abuse of power. The pledge-signing ceremony held at Menara SSM, Kuala Lumpur was led by its chief executive officer Datuk Abu Samah Shabudin and witnessed by Datuk Abdul Samat Kasah, director of the Community Education Division of the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC).

MyCC, in a statement today said, the signed IBR, among others, placed responsibility on the MyCC’s officers to comply with the laws, regulations, procedures and national policies related to the prevention of corruption and abuse of power; and provide full cooperation and report to the MACC in preventing any corruption and abuse of power. Abu Samah said the IBR of the MyCC would empower its officers to carry out their duties with integrity and transparency.

He said there was also room for the MyCC to cooperate with the MACC in addressing potential leakages from the process of national procurement. “This is because the Competition Commission has the power to investigate bid-rigging cases as some of the current corruption and misconduct cases exhibit signs of bid-rigging,” he added.

He hoped the strategic cooperation between MyCC and MACC could be further strengthened in the future to protect the welfare of the people, the economy and the nation.

— BERNAMA



Source link

read more

PKR MENGELUPOR BILA PAS BERTADING DI PERMATANG PAUH!!! ~ SEMUT HITAM


Heh! Nampak sangat yang puak – puak PKR ni menggelupor bila PAS mengumumkan bahawa parti itu akan meletakkan calon untuk bertanding dikawasan Parlimen Permatang Pauh.

Antara lain, PKR mendakwa, tindakan itu membuktikan bahawa PAS berada dikemuncak kebencian terhadap bekas rakan sekutu mereka itu melalui pengumuman yang dibuat sebelum ini.

“Dari segi politik itu adalah petanda jelas kemuncak kebencian Haji Hadi terhadap Anwar Ibrahim dan parti Keadilan (PKR). Sehingga beliau sendiri turun (ke Permatang pauh) untuk mengumumkan PAS bertanding,” katanya kepada Antarapos hari ini.

Namun bagi sesetengah pihak, dakwaan yang dikemukakan oleh PKR terhadap PAS itu dilihat agak ganjil. Kenapa PKR sibuk nak menghentam PAS hanya kerana parti itu nak bertading di Permatang Pauh?

Adakah PKR ingat kawasan Parlimen Permatang Pauh itu harta milik Tok Nenek diorang sampai orang lain tak boleh nak bertanding? Ke mana perginya semangat demokrasi yang dilaungkan?

Dan tambah menghairankan, kenapa pulak PKR nak menggelupor tak tentu arah bila PAS nak bertanding di Permatang Pauh tersebut sedangkan mereka dakwa kawasan itu kubu kuat mereka?

Jika betul Permatang Pauh itu kubu kuat PKR, maka parti itu sepatutnya tidak perlu merasa takut atau gentar. Apatah lagi nak rasa tergugat walau sesiapa pun yang datang nak bertanding kelak.

Kerana secara logiknya, mereka yang bertanding dikubu kuat ni akan menang walau macam mana cara sekali pun. Waima PKR letak Lembu jadi calon diorang pun, sudah pasti parti itu akan meraih undi.

Tapi, tindakan yang ditonjolkan oleh pemimpin PKR yang mendakwa kononnya PAS sengaja mengundang kebencian terhadap parti itu membuktikan bahawa andaian Permatang Pauh sebagai “Kubu Kuat” mereka hanya sekadar dongeng semata – mata!!!




Source link

read more

Hidden Dangers of a “Normal” Thyroid


What is subclinical hypothyroidism?

hypothyroidismAnatomy Insider/Shutterstock

You’ve heard of an overactive (hyper) and underactive (hypo) thyroid—when levels of TSH (thyroid stimulating hormone) and T4 (thyroxine) register well beyond the normal range. But your thyroid still may be malfunctioning, even if the levels look normal. Subclinical hypothyroidism (SCH) affects between 4 and 15 percent of the population and refers to having a slightly underactive thyroid; it’s distinguished by lab reports that show TSH levels above 4 but below 10 mlU/L, while T4 levels remain normal. “It’s called subclinical because many people with these findings do not have the typical symptoms one would expect to find in a patient with clinical hypothyroidism,” says Christian Nasr, MD, medical director of the Thyroid Center at Cleveland Clinic in Ohio. (These are clearer signs you might have a typical thyroid problem.)

Is it treated the same as full-blown hypothyroidism?

ThyroidAlbina Glisic/Shutterstock

Experts are still split on the right way to treat subclinical hypothyroidism. “All medical societies agree that clinical hypothyroidism should be treated with thyroid hormone; however treating individuals with SCH the same way does not always improve the outcome,” he says.

It may be linked to type 2 diabetes

Diabetesgreenazya/Shutterstock

Those with prediabetes, a precursor to type 2 diabetes where blood sugar is higher than normal, and SCH may be at increased risk for type 2 diabetes. A large study carried out by researchers at Erasmus Medical Center in the Netherlands found that having a slightly underactive thyroid in addition to prediabetes increased a person’s risk of developing type 2 diabetes by 13 percent. These signs of type 2 diabetes can be easy to miss.

It may affect your heart and metabolism

Heart-problemsTharakorn/Shutterstock

More research is needed to state a definitive link, but “SCH could be associated with heart issues or metabolic disorders. Some studies are more clear-cut than others,” says Dr. Nasr. Find out the metabolism myths you can safely ignore.

Content continues below ad

It appears to impact your brain

headachefizkes/Shutterstock

Italian researchers analyzed 13 studies and found that people with SCH who were younger than age 75 had a 56 percent increased risk of impaired cognitive function and 81 percent increased risk of dementia. The reason may be because the longer your thyroid is underactive, even slightly, the more the thyroid gland (butterfly-shaped and located in the neck) is stimulated to release more and more hormones. This could lead to an enlarged thyroid (called a goiter) that could lead to cognitive issues like brain fog, forgetfulness, or depression.

It could affect your fertility

Pregnancy-testEkaterina Iatcenko/Shutterstock

A study in the Journal of Pregnancy found that the women with SCH collectively had more trouble getting pregnant and birthed fewer children than those without. Low hormone levels can affect ovulation, which makes it harder to get pregnant. These are other silent signs of infertility.

You may feel fatigued

Tired-womanKite rin/Shutterstock

Some people with SCH may feel low energy, says Dr. Nasr. This means you feel more tired than usual doing regular activities, for no reason at all (you’re not sick or you haven’t changed your routine.) These are the best foods for a quick energy boost.

You might notice weight gain

ScaleArtem Oleshko/shutterstock

Mysterious weight gain could be a sneaky sign of subclinical hypothyroidism. Unbalanced hormones can slow your metabolism, causing the pounds to gradually pile up, even when you haven’t changed your exercise or eating habits. These are the worst habits for belly fat.

Content continues below ad

You could feel cold all the time

Cold-womanstockfour/Shutterstock

If you can no longer tolerate cold weather or you feel cold all the time regardless of the weather, it could be a sign of a slightly underactive thyroid.

You may suffer from constipation

Woman-sitting-on-toiletPhotoMediaGroup/Shutterstock

Thyroid hormones help regulate the digestive system, so too little coursing through your body could trigger constipation. If this is a problem for you, try these constipation cures.



Source link

read more

South Korean appeals court sets Samsung scion Lee free



SEOUL: A South Korean appeals court on Monday set Samsung Group heir Jay Y. Lee free after nearly a year of detention, suspending his five-year jail term after he was convicted of bribing the country’s former president. A lower court had jailed Lee for corruption in a political scandal that roiled the country and led to the ouster of President Park Geun-hye. He appealed against the verdict and sentence.

Lee, the 49-year-old heir to one of the world’s biggest corporate empires, has been detained since February 2017.



Source link

read more

Facebook Meraikan Hari Sahabat Dengan Fungsi Menghasilkan Grafik Untuk Memuji Rakan – Amanz


Facebook diasaskan pada 4 Februari 2004. Selepas 14 tahun, ia kini menjadi platform media sosial dengan jumlah pengguna terbesar dan keuntungan mencecah ratusan bilion sepanjang 2017. Setiap tahun pada 4 Februari, Hari Sahabat disambut oleh Facebook. Tahun ini pengguna boleh menghasilkan grafik khas bagi memuji rakan-rakan anda.

Antara pilihan grafik yang diberikan ialah rakan yang paling boleh diandalkan, yang paling rapat, paling optimistik dan banyak lagi. Ia kemudian boleh dikongsi pada susur masa ataupun Messenger. Selain grafik statik, penuras khas untuk mengambil gambar juga diberikan sempena Hari Sahabat. Selamat menyambut hari sahabat bagi mereka yang masih menggunakan Facebook.



Source link

read more

Health Ministry to go all out against traders selling nicotine-laced vape liquid


VAPE

MO,5/2/2018, PUTRAJAYA: The Health Ministry is set to intensify its operations to check the sales of nicotine-laced vape liquid. Deputy Health Minister Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya said the sales of vape liquid containing nicotine was against the law and actions could be taken against those involved.

“For the past two to three years, we have been monitoring things on the ground by sending our officers to buy the liquid. When tested, we found some to contain nicotine. “Some bold traders even attached labels, stating the percentage of nicotine content, on the bottles.

“We only allow the sales of vape liquid without nicotine. I hope traders will comply to the rules and regulations or face the full brunt of the law,” he told reporters after the launch of 2018 World Cancer Day celebration at the National Cancer Institute today.

The Health Ministry was reported by Harian Metro to have conducted a raid at a vape factory in Negri Sembilan and seized nearly 3,000 bottles of vape liquid, containing nicotine.

The same factory had committed similar offence in Nov 2015, resulting in action to be taken against the operator under the Poisons Act 1952, which carries a jail sentence of two years, or RM5,000 fine or both.

–NSTP



Source link

read more

Dapatkan rumah impian di kepulauan Mediterranean dengan hanya RM5



BARBAGIA: Pernakah anda mengimpikan kehidupan di sebuah pulau di Laut Meditranenan?

Mimpi itu mungkin menjadi nyata dengan hanya 1 Euro atau RM5.

Tetapi bagi merealisasikan impian berkenaan, anda perlu bertindak pantas kerana tawaran ini hanya dibuka sehingga 7 Februari.

Datuk Bandar Barbagia, Efisio Arbau menawarkan kepada mana-mana pembeli untuk memiliki salah satu rumah batu yang terdapat di Pulau Sardinia pada harga 1 Euro.

Syaratnya, pembeli rumah berkenaan perlu mempunyai wang sebanyak 20,000 Euro hingga 30,000 Euro bagi tujuan membaik pulih rumah yang ingin dibeli.

Setiap rumah yang baru dibeli harus dibaik pulih dalam tempoh tiga tahun dan hanya boleh dijual semula selepas lima tahun.

Pada waktu ini, kampung berkenaan mempunyai sekitar 200 rumah kosong untuk dijual.

Walaupun begitu, pembeli harus mempunyai peruntukan yang mencukupi untuk membaik pulih rumah berkenaan.



Source link

read more

LinkedIn Berkongsi Kata Kunci Popular Yang Digunakan Pengguna Malaysia Pada Profil Mereka – Amanz


LinkedIn, laman yang popular dikalangan pekerja dan para profesional, kini telah mengeluarkan senarai kata kunci popular atau Buzzword yang digunakan pengguna tempatan dalam penerangan profil mereka di LinkedIn. LinkedIn mengumpulkan data ini sepanjang 2017 – sekaligus secara tidak langsung memperlihatkan trend pekerja tempatan berbanding negara lain.

Menurut data yang dikeluarkan, ramai penguna menggunakan kata kunci seperti “Experienced” dan “Skilled” pada 2017 yang lepas – sekaligus memperlihatkan pengguna tempatan lebih memfokuskan kepada pengalaman kerja dan skill mereka dalam paparan profil – berbanding beberapa kelebihan yang lain.

Pihak LinkedIn sendiri menekankan yang mana perkongsian pengalaman kerja dan skill akan membuatkan majikan lain untuk lebih mudah mengenali dan mengecam anda – sekaligus membuatkan kadar anda menerima tawaran kerja baru lebih tinggi berbanding kebiasaan.

Seperti biasa, pihak LinkedIn turut mengalakkan pengguna tempatan untuk berinteraksi dengan yang lain – sekaligus membuatkan anda lebih dikenali dalam komuniti.

Berikut merupakan kata kunci popular dikalangan pengguna tempatan sepanjang 2017 lepas:

  1. Experienced
  2. Skilled
  3. Specialize
  4. Passionate
  5. Leadership
  6. Responsible
  7. Motivated
  8. Expert
  9. Creative
  10. Excellent



Source link

read more

SMK Proton City starts school session today


PEMBUKAAN SMK PROTON CITY

MO,5/2/2018, TANJUNG MALIM: A total of 295 students of Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Proton City started their first school session here this morning. The secondary school was officially opened today, after it was launched by Prime Minister Datuk Seri Najib Razak on Saturday at the National Automotive Cluster (NAC) event.

The RM29.9 million school, built in 2016, and can also accommodate about 1,200 students. It is equipped with sophisticated infrastructure and facilities. State Women Development, Family, Community Welfare, Housing and Local Government Committee chairman Datuk Rusnah Kassim officiated the school session and school song while the school badge was launched by state Education Department director Datuk Mat Lazim Idris.

Also present were Muallim district education officer Saipol Baharin Sulaiman and the school’s principal, Mohammad Abdul Aziz Mohd Salleh.

Rusnah said: “I hope the facilities at this school, especially the university-level library, will benefit the students and teachers to instil reading habits. “The school’s background is breathtaking too, as it is closed to the Titiwangsa Range. Such view will help to create a conducive learning and teaching session,” she said.

“Previously, most of the parents here had to send their children to schools in Tanjung Malim which located about 8 kilometres from here, but now we have SMK Proton City.” she said in her speech.

–NSTP



Source link

read more
Show Buttons
Hide Buttons