Nampak gayanya, semakin hari semakin bertambah ketara krisis kepimpinan yang melanda PPBM apabila ramai dikalangan ahlinya mengambil tindakan untuk meninggalkan parti tersebut.

Hilang kepercayaan terhadap perjuangan dan kepimpinan tertinggi PPBM mendorong 50 ahli PPBM Bahagian Larut meninggalkan parti berkenaan dan menyertai UMNO hari ini.Bilangan ahli yang keluar parti itu menambahkan lagi bilangan ahli yang telah mengambil tindakan yang sama sebelum ini. Mereka juga turut menjadikan isu kepimpinan sebagai alasan.

Kesemua ahli PPBM itu menyerahkan borang keahlian mereka kepada Ketua Umno Bahagian Larut, Datuk Faizul Arby Mohd. Shohor dengan disaksikan Ahli Parlimen Larut, Datuk Seri Hamzah Zainudin.

Bekas Penaja dan Setiausaha PPBM Larut, Shafie Mohd. Khairy berkata, tindakan itu diambil kerana tidak lagi menyakini perjuangan parti tersebut dalam memperjuangkan hak-hak rakyat khususnya kaum Melayu.

“Kami juga tidak lagi mempercayai kepimpinan Pengerusi PPBM Perak, Ahmad Faizal Azumu yang mana pelantikannya dibuat kerana pengaruh DAP.

“Kami tidak mahu bersama parti yang menyokong DAP dimana jika pakatan memerintah negeri ini maka boneka Menteri Besar adalah daripada parti DAP,” katanya dalam sidang akhbar khas di Selama di sini hari ini.

Diantara alasan yang mereka berikan, tindakan keluar parti itu adalah disebabkan kerana parti tersebut hanya sekadar memperjuangkan kepentingan individu tertentu sahaja di dalam parti.Soalnya, adakah benar pucuk pimpinan parti itu tidak menghiraukan ahli diperingkat akar umbi atau ahli itu sendiri yang tidak mempunyai kesetiaan terhadap pemimpin tertinggi mereka?

Secara tidak lansung, pengakuan yang dibuat itu membuktikan bahawa kepimpinan PPBM yang diterajui oleh Tun Mahathir hanya sekadar pandai ber-RETORIK dalam Politik dengan dakwaan kononnya mereka mahu menjaga kepentingan rakyat!!!
Source link

admin

No Comments

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: