Essential items in Kedah sufficient in lead-up to CNY: KPDNKK


KU_ABDUL_RAHMAN.jpg_1518420275

MO,12/2/2018, ALOR STAR: No shortage of essential items was detected in Kedah during the first two days of the Chinese New Year Season Price Control Scheme, which was launched on Saturday. State Industry and Investment, Domestic Trade, Cooperative and Consumerism committee chairman Datuk Ku Abdul Rahman Ku Ismail said that the state’s Domestic Trade, Cooperatives and Consumerism Ministry (KPDNKK) has been carrying out regular inspections state-wide to ensure that supplies are enough to meet local demand during the festive season.

He added that the 13 items listed under the Price Control Scheme this Chinese New Year include eggs, chicken, pork and large prawns. “A total of 300 KPDNKK personnel in the state have been deployed to carry out regular inspections at shops, wet markets and hypermarkets to make sure that traders abide by the ceiling prices set under the scheme,” Ku Abdul Rahman told reporters after visiting Mydin Hypermarket here today.

Also present was the Kedah KPDNKK director Mohamad Fitri Hassan. Ku Abdul Rahman said that no trader was found to be violating any law in the first two days of the Price Control Scheme which ends on Feb 21. He added that during the Chinese New Year Price Control Scheme last year, the state KPDNKK recorded 17 offences, which saw RM1,700 in compounds issued.

The offences included failure to display price tags and selling controlled items above ceiling prices. “The state KDPNKK also seized 1,281 items during the 12-day operation last year. “We hope that this year, traders will follow regulations sets by the ministry,” he said. Ku Abdul Rahman added that KPDNKK will be working with Friends of KPDNKK, the People’s Volunteer Corp and the Consumer Squad to monitor the prices of essential items throughout the festive season.

–NSTP



Source link

read more

MAHFUZ JANGAN RISAU, GELARAN “BEAN” TU TETAP KEKAL!!! ~ SEMUT HITAM


Ala! Jangan la risau sangat Mahfuz oi. Takde orang lagi yang berani nak tarik balik gelaran yang dia miliki pada ketika ini walaupun semakin ramai Badut Politik dikalangan puak Pakatan tu.

Di Malaysia ni hanya ada sorang je yang layak menyandang gelaran Mahfuz Bean tu. Jadi, tak payah la dia risau sangat. Kalau setakat gelaran Datuk tu, takde benda sangat la bagi Pakatan.

Lagi pun, Si Mujahid tu sendiri sebelum ini dah keluarkan kenyataan dengan menegaskan bahawa pangkat dan gelaran tu tidak menjadi satu keutamaan buat puak Pakatan Haprak tu.

Jadi, buat apa Si Mahfuz Bean tu sibuk sangat nak meroyan tak tentu arah? Bukan ke sebaiknya dia berlapang dada dan menerima tindakan yang telah diambil oleh pihak Istana Kelantan tu?

Tapi bak kata pemimpin PAS, Si Mahfuz Bean tu kelihatan seolah – olah berada dalam keadaan tertekan apabila mengeluarkan kenyataan mempertikaikan tindakan yang telah diambil.

Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS berkata, ini juga mungkin balasan dan akibat yang diterima mereka selepas melanggar sumpah bai’ah yang telah dilafazkan ketika berada di dalam PAS.

“Kenyataan itu memberi gambaran bahawa mereka (yang keluar PAS) sudah berada di zon yang sangat tertekan apabila parti mereka tidak mendapat sambutan dalam kalangan rakyat dan mereka keluar daripada PAS beramai-ramai dan Alhamdulillah tidak ada yang mengikut mereka kecuali jumlah yang sangat sedikit. 

“Jadi mungkin mereka dalam situasi yang sangat tertekan sehingga kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan itu tidak menggambarkan seorang pemimpin yang berjiwa besar.

“Kenyataan-kenyataan sedemikian menggambarkan macam orang yang merajuk, orang yang bercakap tanpa matlamat perjuangan yang jelas, apa benda sahaja pun dia komen, dan bagi saya mereka yang melanggar baiah yang dibuat di dalam PAS tidak akan selamat di dunia dan akhirat,” katanya ketika dihubungi Antarapos.

Semalam, Si Mahfuz Bean tu berkata penarikan semula darjah dan bintang kebesaran beberapa pemimpin Pakatan menjadikan anugerah tersebut tidak lagi bernilai di mata rakyat.

Bagi sesetengah pihak, Si Mahfuz tu patut sedar, sebagai seorang pemimpin dia tidak sepatutnya mengeluarkan sebarang kenyataan yang seolah-olah mempertikaikan keputusan tersebut.

Sedangkan Si Mahfuz bean tu sendiri sedar bahawa penganugerahan dan penarikan semula darjah kebesaran itu adalah hak Tuanku Sultan. Malah dia sendiri pun terima darjah kebesaran seumpama itu.

Jadi, tak payah la Si Mahfuz Bean tu nak meroyan sakan mendakwa kononnya penarikan balik darjah kebesaran itu menjadikan sebagai suatu yang tidak bernilai. Sudah – sudah la Si Mahfuz Bean tu nak memalukan diri dia sendiri depan orang ramai!!!




Source link

read more

The Disgusting Reason Your Air Conditioner Smells Bad


Air conditioners remove mold-friendly moisture from your home and filter allergens before they can get inside. But if you don’t keep them clean, they can make the air in your house extremely stinky, according to a new study out of Hong Kong Baptist University (HKBU).

Close-up Of Young Woman Hand Operating Air Conditioner With Remote ControlAndrey_Popov/Shutterstock

The study, led by Lai Ka-man, PhD, associate professor in HKBU’s Department of Biology, found that the flakes of skin we naturally shed (scientific name: “skin squames”) get sucked into air conditioning units. Once there, the squames become “lunch” for bacteria living in the units. After the bacteria digest the skin proteins, they produce disgusting smells, including:

  • ammonia, a urine-like odor
  • volatile fatty acids, a B.O.-like smell

“One of the most notable indoor air-quality problems is odor emission,” according to the study, published in the journal, Indoor Air: The International Journal of Indoor Environment and Health. Simply stated, bad smells can have a negative impact on your quality-of-life. In previous research, the authors found that this bacterial process was higher in smelly AC units. The new study is the first to show that skin squames are to blame, although there is a twist: the study also found foul odors in seemingly clean units.

Nonetheless, the authors state that a good filter on your AC could help: “The size of skin squames is generally larger than 10 micrometers (or 0.001 centimeters). A filter that can effectively capture particles less than this size should help improve the odor problem,” Dr. Lai said in a press release. It may also be helpful to get a sealed vacuum with a HEPA filter and use it frequently, suggests Caroline Blazovsky, of My Healthy Home.

Here are 15 surprising ways to cut down on indoor air pollution.



Source link

read more

Corsair Memperkenalkan Papan Kekunci K63 Baru – Kini Dengan Sokongan Bluetooth 4.2 – Amanz


Corsair merupakan sebuah jenama pembuat perkakasan dan aksesori yang terkenal. Papan kekunci Corsair boleh dikatakan diantara yang paling popular di pasaran dunia, dan hadir dengan pelbagai saiz dan pilihan suis mekanikal.

Syarikat tersebut baru sahaja memperkenalkan papan kekunci mekanikal terbaru mereka yang berdasarakan papan kekunci mekanikal Corsair K63. Hadir dengan rekaan tenkeyless dan menggunakan suis mekanikal Cherry MX Red, papan kekunci K63 baru ini kini hadir dengan ciri baru, iaitu sokongan untuk sambungan tanpa wayar Bluetooth 4.2.

Dari segi rekaan, papan kekunci Corsair K63 ini sama seperti model sebelum ini, dengan satu sahaja perbezaan utama selain daripada sokongan Bluetooth 4.2, iaitu penggunaan LED warna biru pada setiap kekunci papan kekunci tersebut, berbanding dengan LED berwarna merah yang hadir pada model K63 yang asal.

Corsair juga menyatakan bahawa papan kekunci K63 ini akan bertahan selama 20 jam dengan satu pengecasan penuh, dan jika pengguna mahu, mereka masih boleh menggunakan kabel USB untuk menyambung papan kekunci tersebut terus ke komputer.

Menariknya, papan kekunci ini juga menyokong aksesori Corsair Lapdog yang membolehkan pengguna meletakkan papan kekunci ini di bahagian peha kaki anda jika anda menggunakan HTPC dan sebagainya.

Harga papan kekunci ini ditetapkan pada $109 (RM440) dan kini sudahpun hadir di pasaran-pasaran terpilih di seluruh dunia.



Source link

read more

Fulbright teachers help improve students’ command of English


tajuddin

MO,12/2/2018, KUANTAN: The Fulbright English Teaching Assistant (ETA) programme is a game changer which has not only improved the command of English among students in Pahang but built their confidence. State Education Department acting director, Dr Tajuddin Mohd Yunus described the young American graduates from universities in the United States involved in the ETA programme as dedicated educators.

He said since the Fulbright ETAs began arriving in Pahang in 2012, they have had a positive impact on students as the ETAs. They help make the language more interesting by organising outdoor camps, visiting Orang Asli settlements and allocating extra time for students after school. “Although the ETAs are stationed at selected schools, the district education department is taking the opportunity to utilise their knowledge and skills in the language.

For example, the district education department organises workshops for primary school teachers and English camps during weekends which will be attended by students from various schools. “The ETAs have helped to build the students confidence as more students including those from rural schools are coming forward to take part in debates, and choral and public speaking. In the past, students were shy to participate in activities, including discussions and quizzes,” he said when contacted today.

Tajuddin said some of the ETAs are seen as an inspiration for students from rural areas. They spend long hours to guide students to be confident to speak in English. He said despite being posted in areas far from town, it has never dampened the spirit of the ETAs, as they often make the best out of of what they have.

“The ETAs are innovative and they make the subject interesting through games, stage performance and songs. They certainly know how to capture the students’ attention and help them improve their English proficiency,” he said, adding the ETAs have mentors, most of whom were teachers from the same school who will help them adapt to the local culture and make their stay here more comfortable.

Currently, there are 14 ETAs teaching at 14 schools in seven districts – Pekan, Raub, Maran, Temerloh, Jerantut, Lipis and Bera – who have been stationed in Pahang since Jan 28. The Fulbright ETAs began arriving in Malaysia in 2012 for their 10-month stints at schools in selected states including Kedah, Kelantan, Terengganu, Perlis, Pahang, Sabah and Sarawak.

The ETA programme is the result of Prime Minister Datuk Seri Najib Razak and former US President Barack Obama’s shared commitment to expand people-to-people exchange programmes between the two countries.

–NSTP



Source link

read more

Seorang maut 22 cedera dalam kemalangan keretapi di Austria



NIKLASDORF: Seorang maut manakala 22 yang lain cedera dalam satu kemalangan membabitkan dua buah keretapi penumpang di Austria pada Isnin.

Menurut jurucakap polis Graz, Leo Josefus, kejadian dilaporkan berlaku berhampiran stesen Niklasdorf, sebuah bandar yang terletak kira-kira 60 kilometer di utara Graz.

Insiden itu berlaku apabila keretapi EuroCity yang dalam perjalanan ke Saarbruecken, Jerman merempuh bahagian tepi keretapi penumpang serantau menyebabkan beberapa gerabak tergelincir.

Sejurus selepas kejadian, 19 buah ambulans dan dua orang doktor telah dihantar ke tempat kejadian.

Jurucakap Palang Merah, Lucas Kundigraber berkata, mangsa cedera, termasuk tiga kanak-kanak, telah dibawa ke hospital tempatan untuk menerima rawatan.

Punca nahas yang berlaku kira-kira pukul 12:25 tengahari waktu tempatan itu masih belum diketahui.



Source link

read more

Apple iPhone X Dengan Silicone Case Percuma Ditawarkan Pada Harga RM4599 – Amanz


Lazada hari ini hadir dengan sebuah lagi promosi khusus untuk iPhone X, membolehkan para pengguna tempatan mendapatkan iPhone X dengan storna 64GB pada harga RM4599. Menariknya, pembelian ini akan turut disertakan bersama iPhone X Silicone Case yang berharga RM189 secara percuma.

Apple iPhone X

Ini bukan kali pertama Lazada membuat penawaran diskaun untuk iPhone X ini. Sebelum ini, mereka telah hadir dengan beberapa penawaran menarik untuk telefon pintar terbaru daripada Apple ini.

iPhone X membawakan tanda harga jualan rasmi RM5149, dan dengan diskaun mencapai RM550 ini, ia semestinya salah satu penawaran yang berbaloi bagi anda yang mencari iPhone X. Lazada menawarkan promosi ini untuk waktu terhad selama 6 jam akan datang sahaja bersempena dengan Tahun Baru Cina.

Beli : Apple iPhone X 64GB



Source link

read more

Anifah to attend Kuwait meeting on global fight against Islamic State


13nifah_1518421533

MO,12/2/2018, KUALA LUMPUR: Foreign Minister Datuk Seri Anifah Aman would lead a delegation to the Ministerial Meeting of the Global Coalition against ISIS/Da’esh in Kuwait tomorrow. The Global Coalition against ISIS/Da’esh was formed in September 2014 based on the global concern over the Islamic State (IS) group and the threat it poses to international peace and security.

The meeting in Kuwait would be the fourth edition involving all 74 partners, illustrating the global coalition’s unequivocal commitment to tackling IS on all fronts as well as to dismantling its networks and countering its worldwide ambitions. In a statement issued today, the ministry said the meeting – which would be hosted by the Deputy Prime Minister and Minister of Foreign Affairs of Kuwait, Sheikh Sabah Khalid Al-Hamad Al-Sabah, aimed to intensify the campaign to defeat IS.

“It also seeks to outline the way forward for the Global Coalition and its relevance following the liberation of the IS stronghold in Iraq and Syria. “Anifah will speak on the current concerns posed by IS from the national and regional perspectives, as well as the challenges and best practices in countering terrorism and violent extremism.

“He will also advocate Malaysia’s concept of moderation or wasatiyyah, which is fundamentally crucial in the efforts to counter the heinous and abhorrent acts of violence and terrorism in all its forms and manifestations,”the statement read. It said Anifah’s participation in the meeting reaffirms Malaysia’s resolute support of the global coalition’s efforts to combat terrorism and violent extremism.

–NSTP



Source link

read more

Android “P” Dijangka Akan Menyertakan Sokongan Untuk Skrin Takuk – Amanz


Pada tahun lepas, kita telah melihat beberapa peranti hadir dengan rekaan skrin bertakuk – termasuk Essential dan juga iPhone X. Sejak daripadanya, sejumlah besar peranti baru dilihat mungkin turut menggunakan rekaan yang lebih kurang sama.

Kini, selari dengannya, laporan baru hadir hari ini mengatakan Google kelak akan menyertakan sokongan untuk skrin seumpamanya secara terbina pada sistem operasi Android akan datang, iaitu Android P.

Dengan sokongan terbina daripada Google, ia sekaligus akan memperlihatkan integrasi bar status selari dengan takuk skrin yang lebih kemas dan selari berbanding implementasi oleh pengeluar secara berasingan. Selain itu, ia juga akan memudahkan para pembangun aplikasi mengoptimasikan paparan aplikasi mereka.

Disamping itu, Android P turut dijangka akan mengintegrasikan sokongan Google Assistant dengan lebih menyeluruh, masa bertahan bateri yang lebih baik, selain kemaskini pada antaramuka sistem operasi berkenaan.

Menurut Bloomberg, versi Android “P” ini dikenali dengan nama kod “Pistachio Ice Cream” untuk pembangunan dalaman. Kebiasaannya, Google akan menggunakan nama akhir yang berbeza ketika ia dilancarkan secara rasminya.



Source link

read more

George Kent enters consortium in bid for KL-Singapore HSR project


George Kent1
MO,12/2/2018, KUALA LUMPUR: George Kent (Malaysia) Bhd will collaborate with Siemens, Alstom , Ferrovie dello Stato Italiane and PORR to form an engineering, procurement and construction (ECM) and operations and maintenance (O&M) consortium to bid for the Kuala Lumpur-Singapore High Speed Rail (HSR) project. This comes on the back of George Kent’s announcement last October that it would partner Siemens in preparing a joint offer for the HSR project.

In a joint press release, the companies said the partnership will combine European technology and project experience with local expertise.  It added that Siemens and Alstom have decades of experience in delivering complex cross-border high speed railway projects while Ferrovie dello Stato Italiane will contribute its expertise in railway operation and a vast global footprint.

Meanwhile, George Kent is partnering with PORR, an leading Austrian infrastructure company that offers slab track technology proven on high speed railways.  “George Kent have assembled a strong team and will be working together with experienced partners to deliver and maintain the safest and most reliable high speed rail systems in the world.

“We aim to facilitate   technology transfer and maximize the local content, resources and human capital in line with Malaysia’s aspiration of developing a resilient and vibrant rail industry,” said Tan Sri Tan Kay Hock, chairman of George Kent.
Trading in George Kent shares was halted at 2.30pm on MOnday and will resume at 3.30pm. Prior to the trading halt, the counter was trading two sen higher at RM3.79 a share with 589,700 units exchanging hands.

–TheStar



Source link

read more