MELAKA –  Pelajar-pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) diminta berhati-hati ketika mendengar ceramah politik pembangkang supaya mereka tidak mudah terpengaruh dengan budaya kebencian yang cuba diterapkan parti berkenaan.

Menteri Pendidikan Tinggi Datuk Seri Idris Jusoh berkata pembangkang sentiasa memburuk-burukkan apa yang dilakukan kerajaan, oleh itu, pelajar perlulah bijak menilai janji-janji mereka.

“Saya nasihatkan pelajar agar tidak seronok mendengar dakyah pembangkang seperti tawaran memberikan pendidikan secara percuma. Jika mereka mampu melakukan pendidikan percuma, kenapa ia tidak dimulakan di Universiti Selangor (UNISEL) terlebih dahulu?” katanya pada sidang berita di sini, hari ini.

Terdahulu beliau melancarkan MYREN-X dan inisiatif kampus pintar di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM). Turut hadir NaibCanselor UTeM Datuk Dr. Shahrin Sahib.

Idris berkata UNISEL tidak mungkin berjaya tanpa bantuan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang fokus membantu pelajar.-BERNAMASource link

admin

No Comments

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: