PADANG TERAP – Pemimpin tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang dahulunya pernah terlibat dalam urusan pentadbiran negara sepatutnya lebih mengetahui peraturan di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) untuk menubuhkan parti politik baharu.

Anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata sehubungan itu, pemimpin berkenaan tidak boleh menunding jari kepada kerajaan sekiranya berhadapan masalah dengan jabatan itu sewaktu urusan pendaftaran parti mereka dahulu kerana tidak mematuhi peraturan ditetapkan ROS.

“(Presiden PPBM) (Tan Sri) Muhyiddin (Yassin) pernah jadi menteri dan pernah duduk dekat beberapa kementerian, kemudiannya pernah menjadi TPM (Timbalan Perdana Menteri), malah (Pengerusi PPBM) (Tun Dr) Mahathir (Mohamad) pernah jadi PM (Perdana Menteri) selama 22 tahun.

“Jadi mereka patut lebih tahu. Tidak boleh langgar peraturan. Sebab mereka tidak mahu ikut (peraturan) kemudian nak kata kerajaan salah,” katanya kepada pemberita selepas menyerahkan Bantuan Rakyat 1Malaysia kepada 270 penerima dari Parlimen Padang Terap di Kuala Nerang dekat sini hari ini.

Mahdzir yang juga Anggota Parlimen Padang Terap berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan Muhyiddin yang mendakwa kononnya ROS pilih kasih dengan mempersoalkan keadilan jabatan itu dalam menangani isu UMNO dan parti lain.-BERNAMASource link

admin

No Comments

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: