REMBAU – Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini mahu semua parti komponen Barisan Nasional (BN) di Negeri Sembilan bertolak ansur dalam menentukan calon yang akan diputuskan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, kelak.

Beliau berkata ini bagi memastikan BN terus melakar kemenangan dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) sekali gus memperbaharui mandat menerajui negeri.

“Perdana Menteri telah menyusun sesuatu yang lebih baik. Oleh itu parti-parti politik dalam BN sesama kita harus ada tolak ansur dalam penentuan calon-calon (dan) yang penting kerusi itu menang.

Kalau kita rasa calon itu tidak sesuai, tapi kita mahu kerusi itu kita menang, maka kerusi-kerusi itu kita cari calon yang boleh menang agar kita tambah kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan tambah kerusi Parlimen…itu formula terbaik di Negeri Sembilan ini,” katanya dalam ucapan pada majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Taman Satria, Paroi, di sini hari ini.

Hadir sama, Menteri Besar Negeri Sembilan yang juga Pengerusi BN negeri Datuk Seri Mohamad Hasan, Menteri Belia dan Sukan yang juga anggota Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin, barisan Exco Kerajaan Negeri serta pemimpin parti komponen BN Negeri Sembilan.- BERNAMASource link

admin

No Comments

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: