Review Category : Hiburan

Berserinya wajah Mawar Rashid dan Raf Yaakob di Majlis Bersiram



PASANGAN Mawar Rashid dan Raf Yaakob telah diraikan dalam majlis bersiram di Hotel Royal Chulan Kuala Lumpur, petang Rabu.

Menggunakan hashtag #MawarRafBersiram, Raf berkongsi beberapa foto majlis unik tersebut menerusi akaun Instagram (IG)nya.

Bakal pengantin itu dilihat duduk bersama di atas pelamin yang dihias ringkas dengan bunga-bungaan serba putih.

Majlis tersebut itu dihadiri keluarga terdekat masing-masing.

BACA: Nikah Mawar Rashid hari ini, Raf Yaakob pohon restu ibu

Pasangan sama cantik sama padan itu kelihatan sangat gembira dan bahagia sepanjang upacara berlangsung.

Raf turut membawa kedua-dua anaknya, Rayyan dan Chanela untuk bersama-sama meraikan detik istimewa itu.

Majlis akad nikah Raf dan Mawar bakal berlangsung esok pada pukul 2.30 petang di salah sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Berikut merupakan foto-foto manis Raf dan Mawar:



Source link

read more

Nikah Mawar Rashid hari ini Raf Yaakob pohon restu ibu



PASANGAN sama cantik sama padan Raf Yaakob dan Mawar Rashid bakal melangsungkan pernikahan mereka petang Khamis.

Astro Gempak difahamkan majlis pernikahan Raf dan Mawar diadakan secara tertutup dan akan dihadiri oleh keluarga serta kenalan terdekat pasangan ini.

Majlis akad nikah Raf dan Mawar bakal berlangsung pada pukul 2.30 petang di salah sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Sebelum menjelang hari pernikahannya petang ini, adik kepada penyanyi dan cef selebriti Datuk Fazley Yaakob ini memohon restu daripada ibu tercinta, Datin Umi Kalsom.

Raf telah memuat naik status di laman sosial Facebooknya pada pukul 8 malam Rabu dan meminta maaf sekiranya ada terkasar bahasa atau perbuatan.

Presiden Kelab Bola Sepak Manchester United Malaysia itu turut memohon ibunya mendoakan semua urusan berjalan lancar.

“Ibu sayang…Maafkan Zal andai ada terkasar bahasa dan perbuatan. Halalkan makan minum Zal selama ini. Syurga Zal di bawah tapak kaki Ibu selamanya. Zal pohon doa restu ibu bernikah dengan Mawar. Doakan semuanya berjalan dengan lancar. Amin. Sayang Ibu (and bapak) dunia akhirat,” tulisnya pada entri tersebut.

Sementara itu, Umi Kalsom yang membaca tulisan ditulis anaknya itu membalas status tersebut  dan mendoakan Raf bersama isterinya bahagia hingga ke Jannah.

“Sayang ibu, kebahagiaan ibu hanyalah tika bersama anak-anak…Tiada yg lain dapat membahagiakan ibu selain dari dambaan ibu kepada anak-anak. Doa dan restu ibu senantiasa, semoga adik bahagia hingga ke jannah. Usah disebut halalkan makan minum. Sayang, seandainya di dalam mulut pun sanggup ibu keluarkan demi anak-anak kesayangan ibu,” luahnya penuh kasih sayang.

Selain itu Raf turut menulis ucapan untuk bakal ibu mentuanya, yang menggunakan nama Marinee Rashid di laman sosial Facebook dalam sebuah lagi entri.

“Mummy sayang. Macam mana Raf menjaga Ibu dan anak-anak Raf, macam tu lah Raf akan jaga Puteri kesayangan mummy ni. Thank you mummy, for accepting me in your family. Thank you for letting me marrying your daughter. Cinta mati Raf hanya pada @mawarashid seorang,” tulisnya.

Raf atau nama sebenarnya Raden Ahmad Faizal Yaakob telah melangsungkan pertunangan dengan Mawar Rashid pada 7 Julai lalu dalam sebuah majlis tertutup di Roof Garden @ Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara.

Terdahulu, Raf, 32, telah menghantar rombongan merisik bersama keluarganya pada 7 Mei tahun ini.

Foto: Facebook Raf Yaakob

 



Source link

read more

Baru seminggu di YouTube video Yang Terindah cecah 1 juta tontonan



BARU seminggu dimuat naik ke laman YouTube, video lirik lagu ciptaan dan nyanyian pelawak terkenal, Achey berjudul Yang Terindah sudah mencecah sejuta tontonan.

Selain ditonton sejuta kali, video lirik tersebut turut menjadi trending di YouTube dan berada di tangga ke-11.

Achey ketika dihubungi Astro Gempak berkata dia tidak menyangka lagu ciptaannya untuk isteri, Nur Hasanah Yahaya mendapat tempat di hati peminat.

“Ini percubaan pertama saya dalam bidang nyanyian, saya sendiri tidak menjangkakan akan mendapat maklum balas positif daripada pendengar dan peminat.

“Terima kasih kepada yang telah menyokong saya selama ini dan sambutan terhadap lagu Yang Terindah ini akan menjadi pembakar semangat buat diri saya untuk menghasilkan karya-karya yang lebih baik selepas ini,” katanya.

Lagu Yang Terindah merupakan ciptaan Achey sepenuhnya dan disempurnakan oleh Zimi Sofazr.

Video lirik “Yang Terindah” diterbitkan Sarah Shaber Production dan diedarkan Seventeen Eleven Music Sdn. Bhd.
 
 



Source link

read more

Astro Go Shop rai ulang tahun ketiga tawar ganjaran lumayan



KUALA LUMPUR: Astro Go Shop meraikan ulang tahun ke-3 dengan lebih ganjaran dan pelancaran dua rancangan beli-belah melalui TV yang terbaharu iaitu Mei Yan Show dan Go Awal, yang akan dihoskan oleh selebriti terkenal Malaysia.

Para pelanggan ‘Go Shop’ juga berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai RM3 juta, 3 juta mata ganjaran ‘Go Shop’ dan 3 juta mata ganjaran penerbangan.

Ketua Pegawai Eksekutif Astro GS Shop Sdn Bhd, Grace Lee berkata sokongan padu daripada para pelanggan selama tiga tahun ini amat dihargai dan mereka berusaha untuk memastikan pengalaman membeli-belah adalah yang terbaik buat pelanggan.

“Kami gembira untuk menjemput pelanggan-pelanggan baru menikmati pengalaman beli-belah yang lancar, menghiburkan, berinformasi dan mudah yang kami sediakan untuk semua rakyat Malaysia.

“Kami juga akan memberi lebih ganjaran kepada para pelanggan dengan tiga tawaran yang lebih hebat dan mata ganjaran yang lebih tinggi.

“Dari 1 November 2017 hingga 31 Januari 2018, pengguna-pengguna aplikasi mudah alih Go Shop berpeluang menerima lima peratus mata ganjaran dengan jumlah maksimum sebanyak RM25 sebagai tambahan kepada kadar semasa mata ganjaran iaitu dua peratus sepanjang tempoh ulang tahun ke-3 ini.

“Para pelanggan boleh melayari www.goshop.com.my atau membeli-belah melalui aplikasi mudah alih Go Shop dengan menggunakan kod GOGO30 & GOGO75 dan menikmati potongan tambahan sehingga RM75 dari tawaran-tawaran nilai hebat semasa kempen ulangtahun ini.

“Setiap RM300 yang dibelanjakan dalam setiap transaksi, para pelanggan Go Shop juga boleh menikmati 100 Enrich Miles dari Malaysia Airlines,” kata beliau

Berikutan kejayaan rancangan Go Pak Nil, Go Shop juga akan melancarkan dua rancangan televisyen beli belah terbaharu yang dihoskan oleh personality-personaliti terkenal Malaysia.

“Mei Yan Show yang bermula pada 28 Oktober dihoskan oleh Gan Mei Yan, seorang personaliti radio dari Kumpulan Astro yang terkenal dan sangat diminati.

“Pada bulan November ini, selebriti dan bintang media sosial Awal Ashaari akan mengacarakan rancangan membeli-belah melalui TV beliau sendiri yang dinamakan Go Awal,” tambah beliau.

Go Shop adalah destinasi membeli-belah gaya hidup 24 jam di mana pelbagai produk dan perkhidmatan didemonstrasi, dipromosi dan dijual melalui pelbagai platform termasuklah Astro TV (Astro Saluran HD Saluran 118 dan 303 serta Saluran SD 120), NJOI TV, Astro Go, NJOI NOW serta platform dalam talian (www.goshop.com.my) dan aplikasi mudah alih Go Shop yang boleh dimuat turun di Apple Store Malaysia (pengguna iOS) dan Google Play Store Malaysia (pengguna Android), menawarkan pengalaman membeli- belah pada bila-bila masa, di mana sahaja.



Source link

read more

5 sebab anda tak patut terlepas tonton Wanita Terindah


FILEM televisyen (FTV), Wanita Terindah lakonan utama Fattah Amin dan Fazura baharu sahaja mula ditayangkan di Astro First (saluran 480).

Berbeza dengan naskah yang pernah dibawa oleh kedua-dua bintang ini, Wanita Terindah menampilkan kisah kekeluargaan yang sangat menyentuh hati.

Malah banyak elemen menarik yang boleh didapati di dalam FTV terbitan Red Filem Sdn. Bhd. ini.

Berikut merupakan sebab-sebab anda tak patut terlepas menonton Wanita Terindah:

1. Sesuai untuk tontonan keluarga 

Wanita Terindah sebuah cerita yang simple but deep. Ia bukan sahaja sesuai ditonton untuk orang yang sedang bercinta, namun kisahnya boleh diterokai oleh sesiapa sahaja yang mencari erti cinta dan kasih sayang dalam hidup mereka. Banyak elemen kekeluargaan yang diterapkan, antaranya mengisahkan pengorbanan seorang ibu yang membesarkan anaknya seorang diri tanpa lelaki bergelar suami atau bapa.

2. Fattah Amin muncul dengan karakter yang baran dan kasar

Selalunya watak yang dibawakan oleh Fattah menampilkannya sebagai seorang lelaki yang sweet dan gentleman, tetapi di dalam Wanita Terindah berbeza. Anda pasti akan terkejut melihat Fattah kali ini apabila berubah menjadi seorang yang baran dan kasar. 

3. Penampilan Miss Nasi Lemak sebagai kekasih Fattah Amin

Jangan terkejut, julung kalinya Miss Universe Malaysia 2017, Samantha Katie James yang tular dengan gaun Nasi Lemak Daun Pisang tampil berlakon dalam naskah Melayu. Samantha muncul sebagai kekasih Fattah. Meskipun tidak fasih berbahasa Melayu, namun pertuturannya nampak bersahaja. Not bad!

4. Babak Fattah Amin melamar Fazura yang sweet dan comel

Babak ini antara momen yang pasti anda tidak boleh lupakan kerana ia sangat comel dan kelakar. Anda pasti tidak dapat bayangkan cara lamaran Fattah Amin yang boleh dikatakan sangat unik. Namun adakah Fazura menerima lamaran Fattah? Anda tonton sendiri!

5. Karakter Adam sebagai adik yang comel dan kelakar

Fikri lakonan adik Nik Adam Mika di dalam Wanita Terindah mampu menimbulkan elemen mencuit hati dan comel. Selain itu wataknya sebagai pesakit leukemia mampu diterjemahkan dengan baik.

Teks oleh: Syafiqah Jalal



Source link

read more

BTS bakal beraksi di Hollywood BTSxAMAs trending dunia



IMPIAN peminat kumpulan K-Pop terkenal BTS untuk melihat mereka beraksi di Hollywood tercapai.
 
BTS bakal mengadakan persembahan sulung mereka menerusi majlis America Music Awards (AMA 2017) yang akan berlangsung di Los Angeles pada 19 November ini.
 
Menurut laporan Forbes, BTS akan mempersembahankan lagu terbaru mereka berjudul DNA.
 
“Ini merupakan satu penghormatan besar kepada BTS dan juga BigHit Entertainment kerana di jemput membuat persembahan untuk majlis berprestij, American Music Award.
 
“Kami juga berasa teruja untuk menunjukkan persembahan yang terbaik kepada peminat kami, Army ketika menyampaikan lagu DNA secara langsung di U.S,” kata wakil pihak pengurusan BTS, BigHit Entertainment.
 
DNA telah tersenarai dalam carta Billboard 100 dan menduduki tangga ke 67.
 

Dalam pada itu, hashtag #BTSxAMAs menjadi trending sejak beberapa hari lalu selepas sahaja peminat mendapat tahu mengenai berita tersebut.
 
Menerusi hashtag itu, rata-rata peminat menyatakan rasa teruja dan tidak sabar untuk melihat tarian dan persembahan hebat kumpulan tersebut.
 
BTS yang dianggotai oleh Rap Monster, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V dan Jungkook ini merupakan antara kumpulan K-Pop paling terkenal di seluruh dunia.
 
Selain BTS, beberapa lagi nama besar akan mengadakan persembahan pada acara itu adalah Christina Aguilera, Selena Gomez dan penyanyi legenda, Diana Ross.
 
Terdahulu, BTS mencipta sejarah tersendiri apabila album mereka berjudul Wings berjaya tersenarai dalam carta Billboard 200 tahun lalu.
 
BTS juga pernah menerima trofi Top Social Award pada Anugerah Billboard 2017.

Foto: Dispatch
 
Sumber: Forbes, Allkpop

 
 



Source link

read more

Anis Al-Idrus tak kisah jadi tempat luah perasaan Hafiz Hamidun



BAKAL muncul dengan single terbaharu ciptaan sepenuhnya Hafiz Hamidun, pelakon Anis Al-Idrus akui sedia terima apa jua kontroversi yang akan timbul.
 
Anis memberitahu single keduanya berjudul “Tak Guna” itu mengisahkan mengenai luahan hati seseorang kepada kekasihnya dalam percintaan.
 
“Lirik itu ditulis sepenuhnya oleh Hafiz, saya tahu ia akan timbul pelbagai persoalan mengenai kisahnya.
 
“Apa yang saya tahu, ia merupakan luahan hati seseorang kepada kekasihnya yang menghadapi konflik dalam percintaan.
 
“Kisah selanjutnya, saya harap peminat boleh tunggu bila ia dilancarkan pada penghujung tahun ini.
 
“Saya sudah bersedia apa sahaja kontroversi yang mungkin akan terpalit kepada saya.
 
“Lagu itu sudah dirakamkan dan saya harap boleh diterima ramai,” katanya kepada Astro Gempak.
 
Single pertama Anis berjudul “Mengapa” telah dilancarkan tahun lalu.
 
Mengulas mengenai bidang nyanyian, Anis memberitahu dia serius dalam bidang tersebut dan mahu ia seiring dengan kerjaya seninya yang lain.
 
“Kalau tanya sekarang apa yang saya fokus, saya sedang fokus dalam semua bidang iaitu lakonan, pengacaraan, nyanyian dan perniagaan.
 
“Saya seorang yang kuat bekerja dan saya tidak boleh duduk diam tanpa membuat apa-apa.
 
“Menyanyi ini salah satunya, selepas ini mungkin ada lagi lagu terbaharu daripada saya dalam bidang ini,” katanya lagi.
 
Anis kini sedang sibuk di set penggambaran “Dia Pertama” yang menampilkannya sebagai pengacara yang akan menemuramah mereka yang telah memberi sumbangan kepada masyarakat dalam bidang tertentu

 



Source link

read more

Tak pernah pun cerita tentang tiada siapa nak sponsor baju – Aishah



BINTANG Gegar Vaganza 4 (GV4) Aishah menafikan dakwaan yang mengatakan tiada pihak sudi menaja pakaian untuk persembahannya dalam program tersebut.
 
Menurut Aishah, 52, dia juga tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai perkara tersebut.
 
“Jadi viral pula cerita baju saya untuk GV4 ini. Tidak benar cerita mengenai tiada sesiapa nak sponsor baju untuk saya.
 
That is not true lah dan saya juga tidak pernah pula bercerita tiada sesiapa nak sponsor, uish biar betul,” katanya menerusi status laman sosial Facebooknya, Wan Aishah Wan Ariffin pada Isnin.
 

Selain menjelaskan mengenai isu baju, Aishah juga turut memberitahu dia lebih selesa menghadiri program berkenaan dengan hanya ditemani oleh suaminya sahaja.
 
“Saya memang tidak bawak entourage yang besar, cukup sekadar suami yang mengiringi. Saya juga ada kawan-kawan dan peminat yang organize untuk peminat.
 
“Solekan pun saya guna make-up artist Astro, setakat ini okey sahaja. Saya memang tidak suka ramai-ramai orang di sekeliling saya, rimas. Dari dulu saya memang begini,” jelasnya.
 
Terdahulu, penampilan Aishah yang menggayakan busana berwarna merah telah mendapat perhatian netizen.
 
Rata-ratanya meluahkan rasa tidak puas hati dan berpendapat busana itu tidak sesuai digayakan Aishah yang dianggap sebagai penyanyi legenda negara.
 
Mereka juga meminta supaya pereka fesyen lebih peka terhadap rekaan baju yang ingin diberikan kepada Aishah dan bukan hanya sekadar tangkap muat sahaja.
  Teks oleh: Mya Amri

 



Source link

read more

Selain menentang kuasa jahat Justice League perlu berlawan dengan pengkritik



LONDON: Jika usaha menyelamatkan Metropolis dan Gotham City daripada cengkaman kuasa jahat sudah cukup memberikan tekanan kepada sekumpulan adiwira, bayangkan pula sekiranya mereka terpaksa berdepan dengan satu lagi ‘musuh hebat’ iaitu golongan pengkritik filem.

Tenaga kerja filem inspirasi komik DC, Justice League, setakat ini masih belum mendapat maklum balas positif yang mencukupi untuk menyaingi filem-filem genre seumpamanya dari pesaingnya, Marvel.

Justice League mengetengahkan watak-watak besar dari dunia DC dan bintang ternama termasuk Ben Affleck sebagai Batman, Gal Gadot sebagai Wonder Woman, Jason Momoa sebagai Aquaman, dan Ezra Miller sebagai The Flash.

Gadot yang sebelum ini menerima pujian atas kejayaan filem Wonder Woman, berkata beliau menggunakan keyakinan tersebut untuk menghidupkan kembali watak itu dalam Justice League.

“Saya hampir tiada ‘rehat’ kerana sehari selepas berakhirnya filem Wonder Woman, saya terus ke set penggambaran Justice League.

“Saya masih dalagi dalam pembawaan karakter dan saya hanya perlu mengikut jalan cerita serta konteks setiap adegan dan hala tuju pengarah,” ujar Gadot kepada Reuters.

Sementara itu, Momoa meletakkan harapan tinggi terhadap prospek filem itu.

“Saya harap peminat akan menikmati apa yang Zack Snyder dan saya lakukan untuk watak Aquaman,” ujarnya.

Tahun lalu, filem Batman Vs. Superman: Dawn of Justice hanya meraih lebih AS$870 juta dalam kutipan box office sedunia, namun hanya mendapat penarafan 27 peratus dalam laman reviu filem, Rotten Tomatoes.

Bagi sebuah lagi francais DC iaitu Suicide Squad, menerima sambutan kurang memberangsangkan dan hanya merngutip kira-kira AS$745 juta di box office.

Lain pula dengan judul-judul filem Marvel seperti The Avengers (2012) dan Avengers: Age of Ultron (2015), yang masing-masing membawa pulang kutipan AS$1.5 bilion dan AS$1.4 bilion.

Penonton pada tahun 2017 bagaimanapun memberi sambutan hangat kepada Wonder Woman, yang meraih AS80 juta lebih tinggi daripada Dawn of Justice, serta menerima maklum balas positif.



Source link

read more

Hazami sentap Nabil bergurau kasar



Penyanyi Hazami menegaskan tiada kemelut melanda hubungan baiknya dengan pelawak Nabil Ahmad susulan jenaka bersifat gangguan seksual yang dilakukan pada minggu pertama konsert Gegar Vaganza 4 (GV4).

Jelas Hazami, dia menyifatkan gurauan yang berlaku sepanjang rancangan GV4 adalah gurauan adik-beradik dan tidak memendam dendam.

Malah, dia sentiasa mengingatkan pelawak itu agar menjaga batas-batas gurauan bagi mengelakkan timbul sebarang kontroversi sekali gus mengguris hati peminat-peminatnya.

“Kami kenal satu sama lain dalam tempoh yang lama malah dia pun tahu cara untuk bergurau dengan saya. Kalau orang yang baru kenal saya, mana mungkin boleh bergurau sampai sedemikian.

“Saya pun anggap dia seperti adik-beradik saya, muka saya nampak serisu sebab tidak mahu dia melampaui batas.

“Kalau nak tahu, setiap minggu pun saya sentiasa berpesan kepadanya supaya tidak melampau kerana saya juga perlu jaga hati peminat saya yang mungkin tidak boleh menerima cara Nabil melawak.

“Saya tahu dia perlu hidupkan suasana dan saya pula kena jaga hati ramai pihak. Jadi, langkah selamat dia minta saya ‘hentam’ dia balik minggu ini,” katanya kepada Astro Gempak.

Hazami atau nama sebenarnya Norkamal Hazami Ahmad, 42 tahun, dikatakan terguris dengan gurauan seksual Nabil yang memegang lehernya selepas usai membuat persembahan pada konsert GV4 minggu lalu.

Teks oleh: Amri Hassan
Foto: Mens Health, @hazamiofficial



Source link

read more
Show Buttons
Hide Buttons